"A" jsou na světě :-)

Tak to máme za sebou. Ale jak to všechno proběhlo ... :-)

Už v pátek 22.7. večer kolem desáté jsem si říkala, že Locyka nějak víc funí, ale přičítala jsem to horku, protože Tracy (naše labradorka) docela funěla taky. Ale k funění se přidal i neklid a tak mi bylo jasné, že už je to tady :-)
A tak Locy profuněla skoro celou noc, až kolem třetí hodiny začala trochu tlačit. Tak jsem zavolala moji domluvenou "porodní asistentku" kamarádku Klárku, která již odrodila 3 vrhy svojí krátkosrsté kolie a společně jsme čekaly, až vykoukne první malé Quickdashátko :-) 
První co na nás vykouklo, byla zadní pacička! A za chvilku v 6:05 byl venku první kluk. Trochu mu trvalo, než se nadechl, ale pak vykuckal vodu a už to bylo v pořádku. Černobílý s nádhernou pravidelnou lysinkou a širokým límcem. Moje srdce tlouklo jako o závod! Kamarádka ho osušila, podvázaly jsme pupeční šňůru a daly zpět Locyce, která o něj ovšem moc nejevila zájem, protože už začala tlačit další štěně. V 6:30 bylo raz dva venku druhé štěně, svojí nádhernou černou hlavičkou napřed. První velmi tmavá holčička. Nádhera! Locyka už o ni začíná pečovat. Společně ji všichni obstaráváme. Ale za chvíli v 6:50 už je čas na třetí. Tentokrát je to v mých rukách a pomáhám mu na svět - krásný černobílý kluk, zadečkem napřed. Locyka už se krásné stará, přesně ví, co a jak. Všichni se přisávají a vypadá to na delší pauzu, než příjde ještě minimálně jedno další štěňátko. S kamarádkou se kocháme pohledem na novopečenou maminku a její děti. Přitom jsme se stačily konečně nasnídat a zhodnotit jak krásně tmavá štěňátka se narodila. Tmavé obličeje, to je něco pro mě. Moc se mi líbí! Po chvíli byla Locyka opět neklidná, tak zjištuji, jestli je další štěňátko na cestě. Bylo cítit v porodních cestách, ale Locyka velmi málo tlačila. Po telefonické konzultaci s panem veterinářem jsme došli k názoru, že pokud se štěňě nenarodí do půl hodiny, tak vyrazíme do jeho ordinace. Locy téměř vůbec netlačila, takže jsme vyrazily. Pan doktor píchnul oxytocin a za chvilku v 10:50 už šel na svět další kluk. Největší z vrhu, opět zadečkem napřed. Pan doktor s Locykou nádherně spolupracovali! Byl to krásný okamžik. Nechali jsme nového kloučka přisát a pak proběhlo ultrazvukové vyšetření, po kterém pan doktor konstatoval, že se bude pokračovat! Ještě jedno je na cestě. Ani jsme netušili jak velké překvapení na nás čeká. Po chvilce v 11:20 se totiž narodila, opět zadečkem, jakási hnědá myška!! Řekla jsem, že ano, hnědá je možná, ale tohle je zvláštní odstín hnědé, že by to bylo sable?? To není možné .. no uvidíme co na to řekne Helene a Jana, které netrpělivě čekaly to celé dlouhé dopoledne, jak to všechno s námi dopadne. Tímto se jim omlouvám, že jsem nebyla schopna rychlejšího sdílení :-D Dokážu si představit, jak moc napjaté jste musely být!!  Pan doktor vtipně poznamenal, že poslední štěňátko je kukačka. Asi z jiného hnízda :-D Následoval ještě jeden ultrazvuk, zda je vše venku a v pořádku. Odjíždíme domů s plnou dětskou vaničkou štěňátek. Kukačka je nejaktivnější a jako jediná nemá daleko k tomu, aby zvládla z vaničky vylézt! 
Doma už následovalo uvelebení v porodní bedýnce a spokojené štěněcí třepání ocásků při krmení. Locyka všechny opečovala a trvdě usnula, stejně jako štěňátka. Celá naše rodina potichu stála kolem bedýnky a pozorovala tu nádheru. Naše děti jsou unešené a začínají vymýšlet štěňátkům jména :-D Honzík, Hopík, Beátka, .... :-)
A tak jsem ty malé chlupaté kuličky pozorovala a najednou koukám, že třetí pejsek má zespoda hnědé nožičky!!! No jo, vždyť on má i trochu hnědé tváře! Trikolor! :-D No to je nádhera. Paní Příroda si dnes dala opravdu záležet :-)


Děkujeme všem, kteří na nás mysleli a drželi palce!